Vi på Sveahus erbjuder allt du behöver för att få skapa ditt perfekta drömboende– från idéskisser, möbler, tekniska ritningar, 3D visualiseringar och materialval, till arbetskraft, leverans och montering.

Byggprocessen

Vi på Sveahus erbjuder allt du behöver för att få skapa ditt perfekta drömboende– från idéskisser, möbler, tekniska ritningar, 3D visualiseringar och materialval, till arbetskraft, leverans och montering. Det enda du behöver göra är att välja mellan våra fyra designkoncept eller designa med vår rådgivning, så sköter vi allt och levererar dig ett hem komplett med inredning, färdigt för inflyttning.

Designkoncept

Med hjälp av experter inom inredning, design och byggnation har vi på Sveahus tagit fram fyra designkoncept för att du som kund enkelt ska kunna hitta interiör som passar just dig. I koncepten ingår trägolv, ett färdigt köks- och badrumskoncept, samt tre sorters klinker att välja mellan.

Standard – Ett stilrent konceptpaket med tidlös design. Ljusa fräscha inredningsval som accentueras av gråa toner och ett klassiskt vitt kök. Detta val ger utrymme för många olika inredningsstilar.

Elise – Konceptet riktar sig till det medvetna och vågade paret som vill sticka ut lite från det klassiska. Sobra färger och ett mörkt golv ger en exklusiv känsla, med stora vackra klinkerplattor och enhetliga val. Det stilrena köket med sina mörka ytskikt blir en del av inredningen.

Melba – Detta koncept riktar sig till det världsvana paret som med stora middagar gör köket till husets hjärta. Ett mörkt ekgolv med mycket kontraster och ljusa väggar ger utrymme för en stil som är modern, traditionell eller med etniska inslag, och ger hemmet en hemtrevlig känsla. Härlig brasserikänsla på kök med bänkskiva i rostfritt stål.

Ingrid Marie – Ljusa och klassiska färger och materialval ger detta koncept en stilren design. Klassiska nordiska möbler av kvalitet blandas med moderna material i en ljus miljö. Trygga, hållbara val och gedigna ytskikt. Konceptet är funktionellt och praktiskt men samtidigt ombonat och hemtrevligt.

Mer om byggnationsförloppet

Steg ett – Design

När den preliminära designen är skapad, görs arkitekt- och civildesign. Detta är en avgörande del i processen som har stor betydelse för det kommande arbetet, varvid stor vikt läggs vid designplanen. Avancerade program för arkitektur och ingenjörskonst används vid framtagningen, vilket innebär att arbetet blir tidseffektivt och produkten blir perfekt ner i minsta detalj. Lastberäkningsprogram används för att skapa en stabil och säker produkt, eftersom husets belastingskapacitet är av stor betydelse vid design av konstruktionen. Vi använder kraftfulla program för att skapa produktionsritningar av paneler för bygget, vilket innebär att sågning och montering kan utföras felfritt. När ritningarna över struktur och paneler är färdiga enligt alla nödvändiga bestämmelser, går processen in i nästa fas i tillverkningen.

Steg två – Produktion

Materialförberedelse:

Specifikationen av materialdata överförs direkt till sågprogrammet, som avläser detta och därefter sågar träelementen i exakta längder. Detta innebär att risken för att fel uppstår i tillverkningsprocessen reduceras betydligt. En annan stor fördel med denna teknik är att materialspillet minskar, då programmet planerar och räknar ut hur materialet ska sågas för att producera så mycket färdig produkt som möjligt med så lite spill som möjligt.

Bärande konstruktion:

När alla element har sågats ut, kan den bärande konstruktionen av träregelstommar snabbt och precist byggas i fabriken enligt ritningarna.

Isolering och innerlager:

En stor fördel i produktionsprocessen är de så kallade ”fjärilsborden”. De möjliggör tidsbesparing i tillverkningen genom att vändning av paneler går snabbare, samt att de skapar en säkrare arbetsmiljö. Här infogas innerlager i elementen, och skickas sedan vidare för det avslutande yttre lagret.

Yttre skikt:

Som ett sista steg fästs fasadpanelerna vid den färdiga stommen, för att sedan grundmålas och behandlas enligt anvisningar. Träpaneler är det som används mest, men vi arbetar även med andra material som puts, fibercementskivor mm.

Steg tre – Transport

När alla förmonterade element (paneler, fönster, dörrar etc.) är klara lastas de på en lastbil och levereras till konstruktionsplatsen för det nya bygget. Det detaljerade lastningsschemat som utvecklats av våra logistik- och produktionsspecialister möjliggör att så mycket som möjligt av lastbilens lastningskapacitet utnyttjas.

Logistikschemat som utvecklats av våra specialister används vid hela tillverkningen samt lastningsprocessen av paneler och annat material, så att det material som används först vid konstruktionen tillverkas först i fabriken och även lastas på först i fordonet. Säkerhetsåtgärder vidtas vid hela förloppet för att säkerställa att processen fortlöper problemfritt. Det detaljerade schemat för avlastningen reducerar tidsåtgången till ett minimum, något som också möjliggörs av användandet av upp till tre arbetsskift per dag.

Steg fyra – Montering

Efter att panelerna har levererats till byggplatsen där grunden redan har gjutits, lastas de av direkt från lastbilen och monteras ihop i den slutliga strukturen. Att monteringen sker enligt ett noggrant framtaget schema direkt från lastbilen, innebär att ingen ytterligare lagringsplats behövs. Detta innebär en besparing av både tid och pengar och underlättar för samtliga parter. Monteringen på plats går snabbt, ett enfamiljshus byggs oftast på tre till fem dagar, beroende på boyta och design av strukturen.

  • Attefall Houses
  • Passive Houses
  • Timber Frame Houses
  • Modular Houses
  • Multi-story Houses
  • Smart Homes
  • Interior Design
© Sveahus2020

Hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta godkänner duvåra villkor.