Temperatur kontroll

Övervakning

Ljusstyrning

För att ytterligare öka standaren på våra produkter har vi beslutat att sätta in ett Smart Hem-paket från Compare-IT i alla våra hus! Smart Hem-lösningen innebär att du som kund får ökad säkerhet och trygghet samt ökad kontroll.

Smarta hem

För att ytterligare öka standaren på våra kunders boende har vi beslutat att sätta in ett Smart Hem-paket från Compare-IT i alla våra hus! Smart Hem-lösningen innebär att du som kund får ökad säkerhet och trygghet samt ökad kontroll över funktioner som energianvändning och anpassad belysning, allting enkelt styrt från din app. Oavsett var du är kan du alltid kontrollera att allt står rätt till och om något händer får du ett larm på din mobil, t.ex. vid inbrott eller vattenläcka. Praktiska funktioner som motorvärme, väckarklocka med långsamt stegrande belysningen och olika lägen för personligt anpassad belysning ökar komforten i ditt hem!

Ökad Säkerhet

Ett Smart Hem ger dig en betydligt ökad säkerhet vid brand och vattenläckor.  Risken minskas för vattenskador eftersom vattnet stängs av när man inte är hemma. Flera försäkringsbolag ger t.o.m. rabatt på hemförsäkringen när man har vattenavstängning. Om brandlarmet går prioriteras snabb utrymning och alla styrda lampor tänds, och lamporna vid utgångarna blinkar. Eluttagen stängs av och ventilationen dras ner. Om det värsta skulle hända sparar man dyrbara sekunder som kan ha stor betydelse för skadans omfattning. När man inte är hemma tänds och släcks belysning slumpmässigt eller baserat på din styrning för att ge sken av att någon är hemma. Om inbrottslarmet ändå skulle utlösas tänds all belysning och ytterbelysningen blinkar.

Hemma och Borta-läge

En av de mest uppskattade funktionerna är möjligheten att stänga av sitt hus när man går hemifrån. Då sätter man huset i Borta-läge via en knapp vid utgången eller aktivering av larmet. Förutbestämda lampor och eluttag stängs av, eventuell diskmaskin går klart och därefter stängs vattnet av. När man kommer hem sätter man huset i Hemma-läge och belysningen tänds upp precis som man önskar.

Full Koll

Med vår app för smartphone eller surfplatta vet du alltid att allt står rätt till med ditt hus, oavsett var du befinner dig i världen. Möjligheten att kunna kontrollera och styra sitt hus på distans via vår app gör att man lugnt kan ligga i hängmattan i trygg förvissning att man har full koll på sitt hem. Appen larmar om något är fel. Behövs hjälp att ändra någon inställning? Vi ger dig snabbt och enkelt support via vår molnlösning.

Grön Lyx

Smart styrning minskar energiförbrukningen och ger samtidigt ökad trygghet och komfort. Med vår lösning har du möjlighet att läsa av den individuella energimätningen på allt som styrs i hemmet och kan därför enkelt göra förändringar om du vill dra ner på energikostnader. Med denna lösning är det möjligt att spara 10–20% på hushållselen jämfört med hus utan ett Smart Hem-paket, vilket har fördelar för både din plånbok och för miljön.

Funktioner

Brandlarm

Om brandlarmet aktiveras tänds all belysning. Belysning vid entréer blinkar för att underlätta utrymning. Apparater som kan orsaka brand stängs av genom att eluttagen stängs av. Tillflödet av luft till fastigheten minskas. Magnetventil för inkommande vatten sätter igång vattenflödet ifall att detta skulle vara avstängt. Ett larm skickas till din app.

Vattenläckagelarm Om vattendetektorn upptäcker att det finns ett läckage så stängs vattentillförseln av samt ett larm skickas till din app.

Inbrottslarm Om inbrottslarmet aktiveras börjar ytterbelysningen blinka med två sekunders intervaller medan övrig belysning tänds till full styrka, samt ett larm skickas till din app.

Motorvärmaren Ställ tiden i appen för när uttaget till motorvärmaren skall starta/stängas av.

Väckarklocka Ställ tiden i appen för när belysningen i sovrummet sakta skall tändas.

Scenarion

Skapa enkelt egna scenarion t.ex. middagsbelysning, fredagsmys, god morgon och god natt.

Anpassade Scenarion Scenarier kan styras via knappar på väggen eller via appen, där man kan skapa ett flertal egna virtuella knappar (FLEX scenarier) förutom de redan existerande. Tänk dig att du skall ha middag och med en knapptryckning tänds belysningen i matsalen precis som du vill ha det, för att sedan med ett enkelt knapptryck ändra till läget för fredagsmys. Detta ger dig full kontroll över vilka specifika lampor som ska släckas, tändas och till vilken verkningsgrad.

Borta-scenario När fastigheten larmas på stängs uttag och belysningar av, ventilationen går till minimumläge. Magnetventil för inkommande vatten stänger av vattentillförseln med en fördröjning på fyra timmar. Belysning i groventré och entré släcks med en fördröjning på en minut. Entréerna tänds endast om det är mörkt ute.

Hemma-scenario När fastigheten larmas av startas eluttagen. Entrén tänds om solen har gått ner. Om man har valt att koppla in Randomfunktion (se nedan) så stängs denna av.

Randomfunktion När fastigheten är pålarmad tänds och släcks viss belysning slumpmässigt i fastigheten för att ge sken av att någon är hemma. Detta sker endast under tiden solen är nere på din ort.

Entré-scenario Entrébelysningen tänds till 90 % och diverse annan belysning i fastigheten tänds.

God natt-scenario Det finns ett flertal olika nattscenarion som man styr med en knapp vid sängen. Grundinställning är att belysningen sakta dimmas ner under loppet av två minuter, men man kan även anpassa belysningen efter sitt tycke.

God morgon-scenario God morgon scenarion, ställ in i appen vilken tid belysningen skall tändas/släckas i respektive rum.

Städ-scenario All inre belysning tänds till full styrka.

Kontakta oss gärna för mer information om våra Smarta Hem.

  • Attefall Houses
  • Passive Houses
  • Timber Frame Houses
  • Modular Houses
  • Multi-story Houses
  • Smart Homes
  • Interior Design
© Sveahus2020

Hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta godkänner duvåra villkor.